mob. 091 22 04 444
mob. 091 22 04 444

Izbjeljivanje zubi

Dijagnostika, analiza i plan terapije

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je estetski postupak postizanja željene, svjetlije boje zubi. Ugodan je i  bezbolan. Na taj način se uklanjaju različita obojenja čiji su uzroci najčešće konzumacija hrane i pića s jačim pigmentom (npr. curry, šafran, kava, čajevi, nikotin,…), specifična građa zuba i genetska predispozicija.

Izbjeljivanje zubi je bezbolan i jednostavan  estetski postupak za savršeni osmijeh!

Metode izbjeljivanja zubi

  1. Izbjeljivanje u ordinaciji (In-office bleaching)

Postupak traje oko sat vremena, na zube se nanosi gel za izbjeljivanje u tri ciklusa s trajanjem oko 15 minuta. Rezultat je vidljiv odmah.

 

  1. Izbjeljivanje s udlagama (At-home bleaching)

Pacijentu se izrađuju individualne udlage prema otisku. U njih apliciraju gel za izbjeljivanje nešto niže koncentracije s obzirom da se postupak provodi bez nadzora doktora dentalne medicine. Rezultat je vidljiv nakon 3 dana, a prema individualnom stanju I potrebi, pacijente je koriste do desetak dana. Prednost ove metode je dugotrajnost udlaga stoga se postupak izbjeljivanja u trajanju dan ili dva smije ponoviti prije važnog događaja ili po individualnoj potrebi za “refresh” osmijeha.

 

Dugotrajnost rezultata ovisi o individualnoj debljini cakline i dentina koji određuju boju zuba, a najveći utjecaj ima izbor namirnica koje se konzumiraju. Preosjetljivost se smije javiti tijekom i dva do tri dana nakon izbjeljivanja, ali je važno naglasiti da je prolazna reakcija zbog dehidracije zuba tijekom postupka.

Kako možemo pomoći

11

Kontrolni pregled

Svakih šest mjeseci potreban je kontrolni pregled Vaših zubi. Detaljnjim pregledom provjeravamo postojeće ispune i eventualne promjene na svim plohama zubi. Pregled uključuje čišćenje kamenca ultrazvučnim instrumentom i poliranje profesionalnom pastom s pjeskarenjem zubi.

11

Dijagnostika boli

Povremena osjetljivost ili kratkotrajna, intezivna bol zuba znak su da nam se morate javiti. Potencijalni uzroci su karijes, povlačenje desni i posljedično osjetljivi zubni vratovi, upalni procesi te stvaranje parodontnih promjena. Obratite nam se s povjerenjem i zaboravite na bol.

11

Dizajn osmjeha

Novi osmijeh započinjemo digitalnim dizajnom osmijeha tzv. Digital smile design. To je revolucionarna metoda kreiranja Vašeg budućeg osmijeha kojeg Vam prezentiramo i isprobamo prije početka izrade.  Zahvaljujući ovom modernom vizualiziranju budućeg rada, Vaš osmijeh će biti spoj vrhunske estetike i kvalitete.

Zajedničkom suradnjom dizajniramo osmijeh

Naručite se na pregled u našoj ordinaciji