mob. 091 22 04 444
mob. 091 22 04 444

Estetska dentalna medicina

Dijagnostika, analiza i plan terapije

Estetska dentalna medicina

Estetska dentalna medicina je područje dentalne medicine koje se bavi nadoknadom uništenog tvrdog zubnog tkiva (cakline i dentina). Uzroci tome najčešće su karijes i trauma u vidu manjih ili većih fraktura krune zuba.

U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije kompozitne materijale koji imaju izvrsnu adheziju (vezivanje) i estetiku kojom postižemo prirodni izgled zuba.

Estetska dentalna medicina

11

Kompozitni ispun

Izrada ispuna je najčešći zahvat u ordinaciji dentalne medicine kojim nadoknađujemo izgubljeni dio tvrdog zubnog tkiva. U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije kompozitne materijale koji imaju izvrsnu adheziju (vezivanje) i estetiku kojom postižemo prirodni izgled zuba.  Zahvaljujući CAD/CAM tehnologiji, izrađujemo indirektne keramičke ispune (onlaya,inlaya i overlaya) ovisno o potrebi pacijenta.

11

Injectible kompozitne ljuskice

Injectible kompozitne ljuskice podrazumijevaju posebnu tehniku izrade istih prema “Digital smile designu”. Na temelju otiska zubi našeg pacijenta, tehničar u laboratoriju isti skenira te dizajnira nove, buduće ljuskice. Printa se 3D model i posebno modificirana udlaga pomoću koje u ordinaciji injektiramo kompozitni materijal. Prednost ovakvog pristupa je vizualizacija budućeg osmijeha koju pacijent vidi prije same izrade ljuskica.

Kompoziti koji se koriste za ovu metodu su građeni od nano čestica zahvaljujući kojima je omogućeno precizno poliranje, efekt transparentnosti i izgled prirodnog zuba.

11

Kompozitne ljuskice

Zubi koji imaju više ispuna, neadekvatnu boju ili oblik su indikacija za izradu kompozitnih ljuskica. Ova metoda podrazumijeva izradu prednje plohe zuba u potpunosti od kompozitnog materijala. Na taj način se radi rekonstrukcija zuba oponašajući prirodne strukture s  dentinskim i caklinskim bojama kako bi rezultat bio što prirodniji. S vremenom mijenjaju boju ovisno o vrsti hrane i pića koji se konzumiraju. Za pacijente kojima nije prvi izbor izrada keramičkih ljuskica, kompozitne su izvrstan odabir za postizanje lijepog i skladnog osmijeha.

11

ICON terapija bijelih mrlja

Bijele mrlje na zubima (white spots) su promjene u strukturi cakline nastale gubitkom minerala. Uočavaju se prilikom nicanja trajnih zubi i tada su najčešće zahvaćeni središnji sjekutići i prvi kutnjaci. Promjene se pojavljuju i u kasnijoj dobi kada je uzrok loša, neadekvatna oralna higijena npr. nakon skidanja ortodontskih bravica gdje je otežano pranje zubi. Bijele mrlje nisu samo estetski problem već predstavljaju područja podložnija karijesu.

ICON tretman je inovativni postupak koji je patentirala tvrtka DMG. Svrha samog procesa je aplikacija i ugradnja kompozitne smole na mjesta gdje nedostaju minerali. Postupak je bezbolan i ugodan stoga se upotrebljava i kod najmlađih pacijenata, a rezultati su vidljivi odmah.

Kako možemo pomoći

11

Kontrolni pregled

Svakih šest mjeseci potreban je kontrolni pregled Vaših zubi. Detaljnjim pregledom provjeravamo postojeće ispune i eventualne promjene na svim plohama zubi. Pregled uključuje čišćenje kamenca ultrazvučnim instrumentom i poliranje profesionalnom pastom s pjeskarenjem zubi.

11

Dijagnostika boli

Povremena osjetljivost ili kratkotrajna, intezivna bol zuba znak su da nam se morate javiti. Potencijalni uzroci su karijes, povlačenje desni i posljedično osjetljivi zubni vratovi, upalni procesi te stvaranje parodontnih promjena. Obratite nam se s povjerenjem i zaboravite na bol.

11

Dizajn osmjeha

Novi osmijeh započinjemo digitalnim dizajnom osmijeha tzv. Digital smile design. To je revolucionarna metoda kreiranja Vašeg budućeg osmijeha kojeg Vam prezentiramo i isprobamo prije početka izrade.  Zahvaljujući ovom modernom vizualiziranju budućeg rada, Vaš osmijeh će biti spoj vrhunske estetike i kvalitete.

Zajedničkom suradnjom dizajniramo osmijeh

Naručite se na pregled u našoj ordinaciji