mob. 091 22 04 444
mob. 091 22 04 444

10 činjenica o dermalnim filerima za usnice

Korekcija usnica je najtraženiji zahvat dermalnim filerima promatrajući rezultate na svjetskoj razini unatrag 20-ak godina.

Svaka žena ima različite usnice veličinom i oblikom stoga su mogućnosti i rezultati aplikacije filera jednako različiti.

Prođimo kroz činjenice koje trebate znati kada se naručite na estetski tretman korekcije usnica.

  1. Koji filer za usnice je siguran?

Danas se najčešće primjenjuju fileri na bazi hijaluronske kiseline (HA) koja se nalazi prirodno u našem tijelu. Ima sposobnost navlačenja vode i na taj način povećava svoj volumen te ujedno volumen na mjestu gdje je aplicirana.

Tržište je preplavljeno brojnim brendovima i teško se odlučiti za jedan i tvrditi da je najbolji. Ono čime se morate voditi je ima li određeni filer certifikat Europske agencije za lijekove i saznati njegove prednosti ili nedostatke od estetskog liječnika kojemu ste ukazali povjerenje. Liječnici prate svoje klijente godinama stoga imaju pouzdane informacije o karakteristikama filera tijekom dužeg vremenskog perioda te će Vas adekvatno savjetovati.

U Hrvatskoj su najpopularniji brendovi Teoxane, Fillmed, Restylane, Neauvia i Juvederm.

2. Je li aplikacija filera bolna?

Zbog svoje anatomije, usnice su osjetljivo područje na licu i percepcija osjećaja boli je individualna. Većina hijaluronskih filera sadrži lidokain koji omogućuje značajno ugodniju aplikaciju.

U ordinaciji primjenjujemo površinsku anestetsku kremu i dentalnu anesteziju kako bismo osigurali maksimalnu ugodnost klijenticama.

3. Kada se vide prvi rezultati?

Unutar 24 sata nakon aplikacije filera, usnice postaju otečene i osjetljive na dodir. Oteklina prolazi kroz 2-3 dana. Nastaje kao posljedica uboda i reakcije samog osjetljivog tkiva.

  • Između 3. i 5. dana se vide realni rezultati aplikacije hijaluronskog filera.
  • Nakon 14 dana moguća je korekcija i nadopuna.

4. Koliko filera smijem staviti tijekom tretmana?

Tijekom posljednjih godinu dana svjedoci smo promjene trendova. Nakon voluminoznih “Russian lips”, ponovno su najtraženije senzualne, suptilno naglašene usnice koje su odraz ženstvenosti bez da itko može reći da su djelo estetskog stručnjaka. Tijekom prvog tretmana dovoljno je aplicirati između 0.5 i 1 ml filera. Nadopuna se smije napraviti već za 14 dana kada klijentice i liječnici precizno vide je li uopće potreban i gdje onaj završni “touch up”.

Klijentice koje imaju zbilja tanke usnice, volumen se postiže postepenim dodavanjem filera kroz dva do tri tretmana u razmacima mjesec dana.

5. Koliko dugo traje učinak filera?

Hijaluronski fileri za usnice traju između 6 do 12 mjeseci. Dugotrajnost ovisi o individualnom metabolizmu organizma i brzini razgradnje hijaluronske kiseline.

Nakon aplikacija filera preporuka je koristiti samo hidratantni balzam sa SPF-om.

6. Koje su moguće komplikacije nakon aplikacije filera u usnice?

Zbog osjetljivosti samih usnica, edem i crvenilo traju do tri dana nakon tretmana. Na mjestu uboda iglom mogući su hematomi i tragovi na mjestu samog uboda. Alergijske reakcije su iznimno rijetke međutim o svemu razgovarajte sa svojim estetskim stručnjakom prije tretmana posebno ukoliko ste imali sličnih posttretmanskih reakcija.

Ukoliko primjetite neobične promjene u vidu bijelih, oštro ograničenih područja ili neobično velikih hematoma, OBVEZNO se javite isti tren svom liječniku. Ne zaboravite kako tretman nije završio odlaskom iz ordinacije već Vas pratimo i tijekom oporavka. Želimo čuti Vaše mišljenje i iskustvo s obzirom da svaki organizam reagira individualno i drukčije.

7. Što ne smijem nakon aplikacije filera?

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati direktno izlaganje suncu. Posljedično dolazi do većeg edema i nastanka hiperpigmentacijskih mrlja na mjestu uboda. Prva 24 sata strogo je zabranjeno konzumirati nikotin ili uređaje za grijanje duhana zbog izrazito jake aktivnosti mišića i moguće migracije filera. Make-up na usnicama izbjegavajte prva 24 sata osim hidratantnih balzama sa SPF-om. Također nemojte masirati usnice bez dopuštenja i uputa svog estetskog liječnika.

8. Što moram naglasiti prije tretmana filerima?

Ukoliko ste skloni infekciji Herpex simplex virusom, isto morate naglasiti svom liječniku kako bi Vam propisao terapiju prije tretmana. U suprotnom bi došlo do pretjerane reakcije i pojave brojnih promjena karakterističnih za navedenu infekciju.

Uzimate li kontinuirano lijekove protiv zgrušavanja krvi ili aspirin, postoji mogućnost izraženijeg krvarenja tijekom aplikacije filera stoga sve prokomentirajte s liječnikom prije tretmana.

Pripremite svoju beauty karticu s naljepnicama ranije apliciranih filera gdje je naznačen naziv i količina filera te datum apliciranja.

9. Koja je realna cijane filera za usnice?

U Hrvatskoj je cijena 1 ml hijaluronskog filera za usnice između 300-500 eura. Plaćate kvalitetu filera koji ide u Vaše tijelo te znanje i iskustvo estetskog stručnjaka kojeg ste odabrali.

10. Je li Vaš estetski stručnjak medicinski kvalificiran i obrazovan?

Estetski tretmani su u trendu, ali su uvijek bili i ostat će medicinski zahvati koji su sigurni za klijente isključivo u rukama educiranih i certificiranih doktora dentalne medicine i doktora medicine.