mob. 091 22 04 444
mob. 091 22 04 444

Izbjeljivanje zubi- jednostavno i brzo do ljepšeg osmijeha

Kada pričamo o “lijepom” osmijehu nema točne, precizne definicije ili neke formule koju možemo slijediti i na taj način doći do sigurnog rezultata. Ljepota osmijeha je u njegovoj jedinstvenosti, posebnosti za svakoga od nas. I ako pogledamo oko sebe, nitko nema iste prirodne zube. Razlikuju se veličinom, oblikom, bojom, položajem u odnosu na usne ili okolne strukture te vidljivosti u liniji osmijeha.

Međutim jedan od parametara kojeg svi primjećujemo je boja. Boja zubi ima najveći utjecaj na karakter osmijeha. I sigurno ste barem jednom dosad pomislili kako bi bilo izvrsno da su Vam zubi barem za nijansu svjetliji. Jeste li tada osjetili nesigurnost, strah od nepoznatog ili nečeg “štetnog” za zdravlje Vaših zubi? Ukoliko jeste, ovo je tekst koji će Vam pružiti informacije i sigurnost da svoje želje realizirate bez imalo grižnje savijesti.

KAKO ZUBI POSTAJU SVJETLIJI?

U postupku izbjeljivanja zubi koristi se gel na bazi peroksida koji izvlači (dehidrira) vodu iz strukture zube i razgrađuje pigmentirane molekule koje su odgovorne za tamniju, žućkastiju boju. Ono što je važno naglasiti, gel nema snagu razgraditi strukturu cakline stoga nema straha da će izbjeljivanjem Vaši zubi oslabjeti, biti podložniji frakturama ili pak karijesu.

OSJETLJIVOST ZUBI TIJEKOM IZBJELJIVANJA- zašto se događa?

Prethodno je opisano kako gel za izbjeljivanje izvlači vodu iz strukture zuba i dehidrira ga. Upravo zbog nedostatka vode, temperaturne promjene brže dolaze do pulpe (živca) zuba koje osjećate kao kratkotrajnu bol, odnosno osjetljivost. Srećom one su prolazne. Vrlo brzo slina iz usne šupljine ponovno rehidrira zub i vraća mu potrebnu vodu. Stoga tijekom postupka izbjeljivanja, preporučam izbjegavanje izrazito hladnih napitaka i npr. sladoleda.

METODE IZBJELJIVANJA ZUBI

  1. Izbjeljivanje zubi u ordinaciji

Postupak izbjeljivanja koji se provodi u ordinaciji podrazumijeva uporabu gela veće koncentracije i stoga se provodi pod nadzorom doktora dentalne medicine. Na zube se aplicira gel koji djeluje 10-15 minuta te se ciklus ponavlja do tri puta. Dodatno se može koristiti posebna lampa za izbjeljivanja kako bi pojačala djelovanje samog gela međutim postoje brojni članci koji pišu o kliničkim istraživanjima koja su potvrdila kako lampa nema utjecaja na rezultat izbjeljivanja.

2. Izbjeljivanje zubi pomoću udlaga (“at-home”)

Ovaj način omogućuje Vam izbjeljivanje zubi u udobnosti svog doma. Kako je to moguće? U ordinaciji se uzimaju otisci gornje i donje čeljusti i pomoću njih se izrađuju individualne udlage, mekane i ugodne za nošenje. Pacijenti sami unutra apliciraju gel koji je niže koncentracije u usporedbi s gelom koji se koristi prilikom izbjeljivanja u ordinaciji. Međutim, rezultat neće izostati. Prema uputi proizvođača dovoljno je nositi udlage tri sata dnevno, a smijete i duže. Nakon tri dana već se vidi značajno svjetlija boja zubi. Prednost ove metode je što je pacijenti mogu prilagoditi svojim obvezama i dnevnim aktivnostima. Nije nužno nositi udlage svaki dan već možete kombinirati svaki drugi dan ovisno o mogućnostima. Važno je naglasiti kako udlage ostaju trajno te je moguće ponoviti postupak za godinu ili dvije, prije važnih događaja kupnjom samo gelova za izbjeljivanje.

Udlage i gel za izbjeljivanje

Sve o ovom načinu izbjeljivanja pročitaj na našoj web stranici na linku ispod.

https://ordinacija-vinkovic.hr/izbjeljivanje-zubi/

Nadam se da ste dobili potrebne informacije, a ukoliko imate još pitanja slobodno nas kontaktirajte. Veselimo se zajedničkom stvaranju Vašeg osmijeha!

Rezultate izbjeljivanja pogledajte na našem instagram profilu i uvjerite se u učinkovitost izbjeljivanja zubi.

https://www.instagram.com/ordinacija_vinkovic/

Vaša